Badrum – viktigt att inreda rätt

När man talar säkerhet i hemmet är förmodligen badrummet det rum som kräver allra mest eftertanke. I badrummet bör man undvika onödigt hala ytor, elektronik som är draget på ett felaktigt och rent av farligt sätt, samt förvaring som är alltför lätt för små barn att komma åt.

Det finns mycket att tänka på när man gör i ordning och inreder ett badrum som man inte på samma sätt behöver ha i åtanke när det gäller andra rum. Konsekvenserna om någonting går fel löper nämligen en risk att bli mycket mycket allvarligare i badrummet. Man behöver bland annat vara noggrann med att undvika onödigt hala ytor då det såklart gör det väldigt lätt att halka när dessa blir blöta och därför ännu halare. Tänk på vilka material ni använder och upplever ni nog stora problem kan det vara värt att införskaffa en matta som ni lägger ut där det är extra halt.

När man väljer badrumsinredning så bör man tänka på att välja badrumsskåp med luckor som går att stänga på ett bra sätt och som sitter på en höjd som är oåtkomlig för små barn. Ofta förvarar man någonting så de inte bör få händerna på i badrumsskåpen, så som olika typer av mediciner, rengöringsmedel eller vassa badrumsartiklar så som exempelvis rakblad.

El som dragits på ett felaktigt sätt är självfallet någonting som är extra farligt i ett våtutrymme som badrummet. Vi säger inte att man kan strunta i sådan problematik på andra ställen i hemmet, men i badrummet är det helt klart någonting som måste åtgärdas av professionellt branschfolk så snabbt som möjligt. Det är helt enkelt ingenting att vänta på utan någonting som du bör ta tag i så fort du får möjlighet, helst snabbare än så.

Comments are closed.
Back To Top