Bevakning och larm

För att man ska känna sig riktigt säker i sin bostad och kanske framför allt känna sig säker under den tid man inte befinner sig i bostaden är det viktigt att man någon form av larm installerat gärna i kombination med bra dörrar och bra lås.

Det allra bästa är givetvis ett komplett larmsystem med rörelsedetektorer och kameror, vilket gör att det vid eventuellt inbrott blir lättare att identifiera inbrottstjuvarna. Larmet ska också vara kopplat till en larmcentral och det kan också vara bra om det ringer upp grannar och andra som bor i närheten.

Förutom inbrottslarm är det även viktigt att man har brandlarm installerat i sitt hus. Bor man i ett hus med flera plan rekommenderas att han minst en brandvarnare på varje våning och gärna också rökdetektorer. Har man vissa rum där det är högre risk för brand, kan man installera en extra brandvarnare. Högrisk rum kan vara rum med kamin och kök.

Kom ihåg att ett även om ett larm kanske kostar några tusenlappar så kan det i längden vara värt kostnaden eftersom man som bekant aldrig vet vad som kan inträffa.

Har man företag är det också viktigt med bra larm. Även om man bara har ett kontor så innehåller oftast pappren och dokumenten företagshemligheter som man inte vill ska läcka ut. Det är också lättare för försäkringsbolagen att göra en rättvis bedömning, till din fördel, om de ser att du har gjort det du kunnat för att skydda dina tillgångar.

Comments are closed.
Back To Top