Digital säkerhet.

När det kommer till att skydda sitt hem är det enkelt att tänka sig att allt man behöver göra är att säkra det fysiska som dörrar, fönster och så vidare. Det man ofta glömmer är att man behöver skydda sina digitala tillgångar också.

Det vanligaste typen av skydd på din dator är brandväggen och antivirus. Idag kan man komma över en stor variation av mjukvaror som kan hjälpa dig att skydda dig mot virusprogram. Ett av de mest populära programmen är F-secure, ett stabilt, smidigt och enkelt program som kan komma i en simpel gratis version eller en mer avancerad men betald variant.

Är du en gamer så har du troligast redan ett bra anti-virus program och en stadig brandvägg. Det du kanske inte har är extra skydd för dina spelkonton för olika spel. Många spel idag som kräver en form av internet uppkoppling behöver oftast något som kallas två-stegs verifikation. Detta system bygger på att du kopplat ditt konto till en mobiltelefon och via mobilen kan du antingen få ett sms eller i en app så får du en kod du ska skriva in. Dessa koder är svåra att komma åt då hackare måste både ha tillgång till ditt konto men även ha tillgång till din telefon. Bor du i södra Sverige så kan inte en hackare ifrån Ryssland bara ta din mobil och på 2 minuter ta sig hem igen och sno dina prylar ifrån spelet.

Comments are closed.
Back To Top