Enkla medel för att skydda tillgångar

Ibland kanske man inte känner för att installera ett dyrt larm i huset eller bilen. Man har inte behovet att skydda sina tillgångar för sådana summor. Det finns också andra sätt som man kan känna sig trygg. 

Automatiska lampor

Det finns adaptrar att köpa som du stoppar in i uttagen och kopplar i kontakten i. På dessa finns det ett tidtagarur där du kan ställa in vilken tid som lamporna ska tändas. Du kan även koppla det här till tv:n eller radion så det låter som någon är hemma. Risken för inbrott är betydligt mindre om man tror att någon är i huset.

Det finns mer avancerade adaptrar där du kan ställa in datum och intervaller. Då kan du känna dig tryggare när du åker iväg på semester och lämna huset tomt.

Vaksamma grannar

Gå ihop med grannar och kom överens om att hålla ett kolla på varandra hus. Man behöver inte sitta med kikare eller liknande men ta en extra titt om en okänd bil parkerar hos grannen när du vet att grannen inte är hemma. Bor man i ett större områden är chansen stor att man hittar flera grannar som har annan dygnsrytm och förhållanden än dig. En kanske är hemmapappa och kan hålla koll under dagen medan en annan är upp med tuppen och en tredje gillar sena kvällar.

Säkerhetsskåp

Skaffa ett stort säkerhetsskåp där du kan låsa in dina viktigaste ägodelar såsom lösa pengar, pass, guldsmycken och annat som du tror att någon vill stjäla. Har du ett kodat lås på skåpdörren ska du byta ut det några gånger per år för säkerhetsskull. Och lämna inga lappar med koden nedskriven.

Bilskydd

Man kan köpa till små kameror och fästa på instrumentbrädet. De finns i olika varianter, vissa är tidinställda och andra är bara igång så länge bilen är igång. Det är mer en försäkring som du kan använda om du hamnar i en olycka men också bevis utifall någon skulle försöka bryta sig in i din bil. Du måste dock ha tillstånd om du vill ha igång kameran dygnet runt.

 

Comments are closed.
Back To Top