Gör det lättare och säkrare att byta ut och renovera

Någon gång kommer du att behöva laga ett fönster, byta ut en trasig dörr eller till och med byta tak. För att underlätta detta finns det några tips vi kan delge.

  • Byta gammalt mot gammalt – om du har en gammal dörr, kan det vara svårt att hitta en butik som säljer samma modell. Istället för att få en udda dörr i hemmet kan man söka sig till sidor som säljer begagnade och äldre material. Det finns kanske en privatperson i området som vill bli av med en likadan dörr som du söker.
  • Lej bort jobbet – ibland kan det vara lättare att leja bort arbetet än att göra det själv. Ska man exempelvis byta tak kan det vara bättre att låta proffs ta hand om det. Själv måste man jonglera hem och arbete med takbytet medan proffsen gör det under arbetstid och vet hur man ska arbeta för ett snyggt och hållbart resultat.
  • Studera arbetsgången – innan du börjar göra arbetet själv, kan du kolla på nätet om det finns en instruktionsvideo att följa. Det brukar underlätta och kan även ge tips och instruktioner som man skulle ha missat själv. Och om det är första gången du byter en dörr eller ett fönster är det alltid bra att veta vilka steg man ska ta innan man sätter igång. Oftast dyker det upp små justeringar och steg som man inte hade tänkt på, och har man börjat i fel ände kan en sådan miss kosta väldigt massa tid.

Comments are closed.
Back To Top