Hitta din perfekta bostad

När man börjar titta på hus är man redo att få äga sitt eget hem. En del gör misstaget att stressa in i ett husköp och orkar inte invänta det perfekta hemmet. Hur bestämmer man ens vilket som är ens perfekta hem?

Måsten

Titta på hus över hela Sverige, kanske till och med utomlands, för att få en idé på vad det kostar att köpa ett drömhus eller ett hus inom ett visst område. Detta kan också ge dig chansen att komma på vilken “måsten” du har. Det kan vara att huset måste vara en viss storlek, ha tre toaletter, ligga inom ett visst område och så vidare. Ju färre måsten du har, desto lättare att hitta ett lämpligt hem.

Plats

De flesta har redan en tanke på var de vill bo. Få personer har så pass impulsiv vardag att de kan flytta till staden drömhuset ligger i. Har man jobb, familj och vänner i en stad är det troligtvis där man måste leta efter en bostad. Men även inom en stad kan man ha önskemål. Många vill exempelvis ha en sjötomt eller bo nära vatten. Se över områdena där du bor, ta en sväng med bilen och kör runt. Kanske blir du kär i en förort eller samhälle utanför staden, eller kommer fram till att du vill bo så nära centrum som möjligt.

Mäklaren

Mäklaren är en viktig del av husköpet. De kan hjälpa dig att hitta hus som uppfyller dina krav men även den förnuftiga som pekar ut när man har överdrivna krav eller om man letar efter för dyra hus. De kan också tipsa om hus som inte har kommit ut på marknaden igen. Du kan prata med flera mäklare innan du hittar en som du känner dig bekväm med. Här är det okej att till och med ta in offerter så man kan få veta deras arvode.

Comments are closed.
Back To Top