Säkerhet på webben.

När det kommer till säkerhet i hemmet så tänker man ofta på att skydda sina fysiska tillgångar genom att säkra fönster och dörrar. Det många glömmer är hur man ordentligt skyddar sin dator. De flesta tänker att allt man behöver är ett anti-virus och en brandvägg sen är man skyddad. Det är dock inte fallet.

För att ordentligt kunna skydda din dator så behöver du inte bara ett bra anti-virus och brandvägg utan du behöver bland annat ha bra koll på vad som är ett starkt och hållbart lösenord. Ett riktigt bra lösenord är inte bara långt utan det är ett som inte innehåller något eller några ord. Lösenordet ska även innehålla blandat stora och små bokstäver samt siffror och special tecken som “@” och “#”. Kombinera detta med att är långt så har du ett som är otroligt svårt att bryta.

Hackers idag sitter inte och bara gissar lösenord utan de nyttjar avancerade program som gör något som kallas “Bruteforcing” detta är att de testar varje bokstav och sifferkombination som kan möjligen existera och de utför dessa försök flera hundratusentals eller miljontals försök per sekund. Av denna anledning behöver man helst ha långa och komplicerade lösenord.

Nackdelen är att det blir svårt att kanske hålla reda på alla detta men det finns några enkla knep. Skriv en anteckning och kopiera denna anteckning till ett usb minne. Se till att alla dina lösenord är på denna usb-sticka och använd bara funktionerna att kopiera och klistra in.

Comments are closed.
Back To Top