Säkra ditt hem när du åker på semester

Det allra första man bör ha i åtanke när man vill vara trygg mot olyckor eller inbrott i hemmet är att se till – om möjligt – att det finns någon person: granne eller annan; som tittar till bostaden då och då. Det säkraste tecknet på att huset är obevakat är att brevlådan har svämmat över eller att gräsmattan är oklippt. Det finns andra faror också som att vatten står och rinner någonstans eller att en spisplatta inte är avstängd. Ett par ögon till som kollar upp det är inte fel.

En annan åtgärd som kan utföras är att kolla upp att hemförsäkringen gäller. Många gånger kan det vara att årsförfallodagen inträffar just vid halvårsskiftet och man missar att betala in premien i tid, Detta är särskilt viktigt om man just har bytt försäkringsbolag men den nya premieavin inte har dykt upp ännu.

En skyddsåtgärd som är effektivare än man kanske är benägen att tro är att ha ett larm. Det är dock inte särskilt stor vits om man inte kollar upp att larmet fungerar. Kontrollera med larmfirman innan du ger dig av att allt är som det ska.

Och glöm för all del inte att låsa om dig innan du åker och kolla gärna en extra gång innan du trycker ner gaspedalen!

Comments are closed.
Back To Top