Säkra utomhusmiljön med halkbekämpning

Under vintern och på vårkanten blir det ofta väldigt halt eftersom snön smälter av solen, men fryser sedan till is på natten när det blir minusgrader. Att temperaturen växlar så mellan plus- och minusgrader betyder att halkbekämpningen blir svårare eftersom isen byggs upp i flera olika lager. Vårens varma vindar kan dessutom polera isen helt blank och då blir det livsfarligt när det lägger sig lite snö ovanpå.

Vem bär ansvaret om någon halkar

När olyckan är framme är det ofta väldigt lätt att försöka hitta någon att skylla på, den som inte såg sig för skyller på att den andra körde för fort och den som slår tån i bordet skyller på den som möblerade. Det är bara naturligt, men i vissa fall kan du inte skylla på någon. Enligt lag kan fastighetsägaren vara skyldig att ta bort snö och is, även framför tomten.

Proffs på halkbekämpning

Det finns företag som bland annat är specialister på att både röja bort snö och bekämpa halka. Om du känner dig osäker på hur du ska göra, inte har tid eller ska resa bort kan du därför klicka dig vidare för mer information hur du kan få hjälp med att slippa halka utanför ditt företag eller bostadshus.

Comments are closed.
Back To Top