Se om sitt hus

Som husägare så är det mycket som bör kollas och fixas med för att man ska känna att huset är säkert och klarar de påfrestningar det utsätts för av väder och vind. Har man ett relativt nyproducerat hus så kanske det inte kräver lika mycket underhåll som ett äldre hus. Men det är aldrig fel att kontrollera och se om sitt hus. Här tar vi upp tak och fönster, vad man bör tänka på.

Taket

Kontrollera att taket är i bra kondition, enligt tidningen Vi i Villa så bör du kontrollera ditt tak två gånger per år. vad som bör kollas är takets beläggning så att det inte är några skador och det riskerar vattenläckage. Kolla också upp hängrännor så att de fungerar som de ska och inte är fyllda med löv och annat som kan hindra vattnet att rinna i rätt riktning. Vindskivor och vattbrädor får ta mycket stryk och man bör se till så att dessa är av den kvalitén så att inte vatten kan komma in under takplåt eller takpannor.

Fönster

Bor man i en äldre fastighet så kan det vara läge att kolla upp kvalitén på de fönster som sitter i kåken. Beroende på hur ditt hus ser ut och vilka tidigare fönster som sitter på huset så kanske detta styr ditt val av fönster. Fördelar med att byta till nya moderna fönster är att din energiförbrukning kan komma att förändras till det positiva. Att tänka på är vilket underhåll du vill göra på dina fönster, vilka funktioner du vill att fönstret ska ha och hur vill du att fönstren ska se ut.

Comments are closed.
Back To Top