Undvik inbrott

Planerar du just nu en längre semester eller kommer du och din familj av andra orsaker befinna er borta från hemmet under en längre tid? Beroende på vart just din bostad finns belägen kan det vara väl värt att göra några små insatser som mycket väl kan hjälpa dig att hålla inbrottstjuvarna borta.

När man tänker på vad man kan göra för att undvika inbrott i hemmet så går tanken snabbt till åtgärden att köpa och installera ett inbrottslarm. Ingen fel i det, snarare tvärtom, vi rekommenderar varmt er läsare att göra så! Men det är samtidigt långt ifrån det enda man kan göra för att skydda sig. Genom att kombinera en rad olika åtgärder så kan man minska riskerna avsevärt, då tjuven många gånger inte orkar göra sig besvär om det antingen visar sig vara krångligare än väntat att ta sig in, eller den inte kan fastställa att ni verkligen är bortresta under en längre tid.

Ofta rekar en tjuv och kontrollerar i förväg upp potentiella fastigheter som kan tänkas vara intressanta för ett inbrott. En tjuv väljer ofta fastigheter med bra flyktvägar och där man relativt osedd kan ta sig fram till fastigheten. Hus vars bakgårdar står i anknytning till ett skogsparti är extra utsatta och därför bör du vara extra noga med dina motverkade förberedelser om du bor på detta vis.

En enkel åtgärd är att ta hjälp av sina grannar eller släktingar som bor på samma ort. En sådan sak som att ta in posten ifrån brevlådan kan bli avgörande, då detta bland annat är något som en potentiell tjuv kan tänkas kontrollera inför sitt inbrott. Många tjuvar kan även ställa ut större stenar vid dörren på en bro, för att kontrollera om stenarna blivit borttagna inom de närmaste dagarna. Annars tyder mycket på att familjen som bor där är bortrest och då passar tjuven på att ställa till förtret för de boende.

Att bostadens belysning stundtals går igång är ett annat sätt som ger tydliga signaler till tjuven att de borde leta sig vidare. Även här kan du be en granne eller släkting/vän att tända någon gång då och då. En annan smidigare lösning är att installera en timer som själv reglerar när lamporna ska vara tända respektive släckta under tiden då ni är bortrest. Detta är faktiskt någonting vi har tipsat om i ett tidigare inlägg här på sajten. I det inlägget kan du i punktform ta del av ytterligare tips hur du går tillväga för att minska inbrottsrisken, samt även hur du minskar brandrisken i din bostad. Bra läsning med andra ord.

Comments are closed.
Back To Top